Her doğal çay, iyi değildir. İyi çay bir tasarım işidir.
Lazika olarak çaya sadece bir içecek değil, bir deneyim, bir dil, bir tasarım süreci olarak bakıyoruz.
Nasıl ki iyi bir mimari yapı detaylarda gizliyse, iyi bir çay da doğallıkla, akılla ve ölçülü bir özenle şekillenir.
Sadece doğal olmak bir çayı iyi yapmaz.
İyi tasarlanmamış bir çay, sadece bir ot yığınıdır.
İyi çay; doğru toprakta başlar, doğru zamanda toplanır, ustalıkla işlenir.
Ama yalnızca doğal olması yetmez. Gerçekten iyi bir çay,
yaprağın nereden geldiğinden,
ne zaman ve nasıl işlendiğine,
hangi bitkilerle nasıl harmanlandığına kadar
bütünsel bir tasarım anlayışıyla hazırlanmalıdır.
Her Aşaması Tasarım İşi
- Toprak seçimi
- İklim seçimi
- Yaprak seçimi
- Toplama zamanı
- Soldurma
- Kıvırma
- Kurutma
- Harman dengesi
Hepsi bir tasarım problemidir.
Ve biz bu süreci her gün ölçülü bir özenle çözüyoruz.
İnsan Odaklı, Titiz Üretim
Makasla özenle kesilen, çayın en üst 2,5 yaprağından üretilir. 2 ve 3 numaralı elekten geçerek iki kez filtrelenir. Böylece yalnızca taze çay yaprakları bardağınıza ulaşır; toz içermez, berraktır ve doğal aromasını korur.
Lazika siyah çayı, hiçbir çay ekstraktı veya ilave aroma içermez. Sadece doğadan gelen saf ve dengeli lezzeti sunar.
Büyük fabrikaların seri üretimine değil, ölçülü özenle hazırlanmış çaylara inanıyoruz.
Çaylarımızın her biri; sıradan bir tat değil, düşünülmüş, hissedilmiş, hayal edilmiş bir hikâyeyi ve lezzeti taşır.
Biz çayı “tasarlayarak” üretiyoruz.
Çünkü bizce, iyi bir çay, bardağa gelene kadar defalarca ölçülü bir özenle tasarlanmalı.