Yeşil çayla tanışmanız için bir Lazika güzelliği
Yeşil çay, Camellia Sinensis bitkisinin, yani genel anlamda çay dediğimiz bitkinin yapraklarından, yapraklar fermente edilmeden üretilir. Bu bitki, aynı zamanda siyah ve oolong çaylarının da ham maddesidir. Camellia Sinensis'ten elde edilen tüm çaylar antioksidan kaynağıdır, ancak yeşil çay en az işlem gören çay olduğu için en fazla antioksidan yani polifenol içeren çay olarak bilinir.Bu polifenoller, yeşil çayın pek çok sağlık faydasından sorumludur. Yeşil çay, doğal yapısının korunması sayesinde, vücudu destekleyen ve birçok sağlık yararı sağlayan zengin bir antioksidan kaynağı olarak bilinir. Yeşil çayın hafif ve ferahlatıcı tadı, onu günün her saati keyifle tüketilen bir içecek yapar.
Çay nem ve kokuya karşı çok hassastır. Ağzını kapalı, nem ve direk güneş ışığından uzakta, gönlünüzün ve mutfağınızın en güzel yerinde saklayın.1 gram ile demleme yapabilir, 2 demleme yaparak 3-4 fincan çay içebilirsiniz.